Vijf tips voor werken tijdens het treinreizen

Netwerken, NS, Partners, Remote werken

treinreizen-werken-qommunity
Flexibel werken, flexibel reizen

Treinreizen: het is lekker flexibel én lekker duurzaam. Best of both worlds toch?! Maar wat voor freelancer ben jij? Sla jij eindelijk dat boek open, luister je een podcast of duik je in het uitwerken van een voorstel? Wij als ondernemers zijn een kei in honderd ballen in de lucht houden, maar juist dán is reistijd voor jezelf echt een cadeautje. In dit blog lees je free(lance) tips om de tijd tijdens je treinreizen optimaal te benutten.

 

Begin goed aan je treinreizen.

Voordat we in de tips duiken is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Dat betekent: download de NS-app, plan je reis van te voren, zorg dat je je NS-Business Card paraat hebt en laad je laptop/telefoon goed op zodat je echt gefocust kunt werken. In de meeste nieuwe treinen vind je nu stopcontacten in beide klassen.

De 1e klasse had deze sowieso al. Oja, en trakteer jezelf voor aanvang van je treinreizen op een lekkere koffie op het station. Het liefste in een duurzame to go beker natuurlijk. Dat scheelt niet alleen geld, maar ook weer een afvalbekertje minder op de wereld en je krijgt vaak ook nog eens korting op je koffie. En dan nu: door naar de tips!

 

Tip 1: Hang je jas op.

Dit vergeet bijna iedereen, maar dit zorgt toch echt voor een extra huiselijk gevoel. Door je jas op te hangen op het daarvoor bestemde haakje, geef je jezelf het gevoel dat je er wat van gaat maken. Doe dit niet tijdens een overstap (want: stressen wil je niet), maar gewoon als je treinreizen langer dan 20 minuten duren. Home is where the train is!

 

Tip 2: Verbind met je hotspot.

Als je je mail moet verwerken of in een online document aan de slag moet, zorg dan voor je eigen veilige verbinding zodat je rustig door kunt werken. Zo voorkom je storing of dat je bestanden niet worden opgeslagen als je een treintunnel ingaat waar de lokale WiFi van de trein niet goed werkt.

 

Tip 3: Brainstorm tijdens je treinreizen.

Trein je samen? Bespreek dan gezellig samen je werkdag, maak ruimte voor het brainstormen of heb het juist bewust niet over werk. Dat zorgt voor focus, helderheid en extra connectie met elkaar. Want omdat je beiden niet op je vaste (werk)plek zit, word je hier niet gestoord door collega’s of andere prikkels. Heerlijk toch? Let wel op: kies tijdens het treinreizen dan niet voor de stiltecoupé.

 

Tip 4: Kijk bewust naar buiten.

Een laptop, e-reader of telefoon in de trein is natuurlijk helemaal oké. Maar zorg dat je af en toe ook even bewust naar buiten kijkt. Dat zorgt weer voor ruimte in je hoofd en zo ontstaan er nieuwe frisse ideeën. Het landschap verandert elke seconden en dat is goed voor je creativiteit.

 

Tip 5: Pak op tijd in.

Dat je in de trein in een volledige flow terecht komt, dat snappen we volkomen. Zorg wel dat je een wekker zet, tien minuten voordat je aankomt. Dat voorkomt haasten en in de haast je belangrijke spullen vergeten. Die tien minuten kan je gebruiken voor een actieve meditatie waarbij je je voorbereidt op de dag of juist de dag van je af laat glijden. Namastay focussed!

Zo wordt treinreizen toch ineens stukken leuker? Als Qollega krijg je via deze link een lekkere 50% korting op een NS Dal abonnement. Daar zie je een kortingscode staan. Dat is extra voordelig als je buiten de spits of in het weekend reist, hoe heerlijk is dat! En het gaat nog per factuur ook. Jij blij, boekhouder blij. We zien je in de rijdende groene Qommunity trein!