OVER QOMMUNITY

Waarom founders Kim Trotz en Kiki Calis dit freelanceplatform hebben gebouwd en elke dag hun bed uitspringen om mensen te verbinden.

Freelancen is de toekomst.
Freelancers zijn de workforce van de toekomst. Er komen elke dag steeds meer mensen bij die kiezen voor de vrijheid van ondernemen, en ook bedrijven kiezen voor een flexibele schil. Maar tegelijkertijd is the freelance life soms best eenzaam, onzeker en moeilijk. Je bent immers je eigen sales, finance en marketing-afdeling. Wij geloven dat naast vrijheid en zelfstandigheid, verbinding en zekerheid ook bij the freelance life horen. Daarom hebben we een online platform gebouwd waar we freelancers helpen aan een ijzersterk netwerk, bakken vol kennis en toegang tot klussen.

Started from the borrel, now we’re here.
Op 1 oktober 2017 begonnen Kiki Calis (Sustainable Creative) en Kim Trotz (Creative Copywriter) allebei op hetzelfde moment met freelancen. Ze misten het gelijk: de gezellige vrijdagmiddagborrels, onvergetelijke bedrijfsuitjes en het allerbelangrijkste: de collega’s. In januari 2018 organiseerden ze daarom de allereerste Freelance Nieuwjaarsborrel. De feedback? Minder muziek, meer tijd om te netwerken. De volgende dag was er: Qommunity. Elk kwartaal (yes, vandaar de Q) een niet-awkward netwerkborrel met inspirerende talks en netwerkopdrachten. In 2020 werd het tijd voor the nex step: een virtuele office waar alles samen komt.

Onze missie: van freelancen het leukste beroep van de wereld maken.
Als je een ijzersterk netwerk hebt, dan kan je de wereld aan! Trust us. Uit je netwerk komen de leukste klussen, de juiste kennis en de high-five die je nodig hebt. Als je Qollega van Qommunity bent, heb je toegang tot alle onderdelen die je leven leuker, beter en makkelijker maken.

  • Leuker: wekelijkse online events, dagelijks contact met Qollega’s en wekelijkse co-work dagen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Delft.
  • Beter: online workshops (zoals onderhandelen, boekhouding en personal branding) , match met een freelance buddy (aka spartner), juridisch advies (algemene voorwaarden en opdrachtbevestiging)
  • Makkelijker: hulp bij serieuze, belangrijke zaken als pensioen, boekhouding en verzekeringen