OVER QOMMUNITY

Waarom dit freelanceplatform bestaat en met welke missie ze de wereld van freelancers beter maken. 

Als freelancer moet je naast je eigen bedrijfsuitje, ook je boekhouding, sales en werkplek fixen. Een goed netwerk om op terug te vallen is daarom nodig. Het platform van Qommunity is dé oplossing en matcht freelancers aan nieuwe klussen, helpt ze met de juiste kennis en verbindt ze door een ijzersterk netwerk. Door meer verbinding zorgen we ervoor dat freelancen het allerleukste beroep van de wereld wordt!

Bewust en flexibel ondernemen
Op dit moment staat er een super actieve Qommunity! Na een succesvolle
investeringsronde met crowdfunding én een aandelencampagne kunnen we nu met trots zeggen dat we 263 mede-eigenaren hebben! Nu bouwen we echt samen aan de Qommunity, en daar doen we het voor. Wij stimuleren freelancers en bedrijven om bewuster te ondernemen en ook samen te werken. De toekomst wordt alleen nog maar flexibeler! We creëeren een veilige sociale omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen gehoord wordt. We helpen elkaar met het opzetten van projecten die impact maken. Met impact bedoelen we: een positieve invloed op mens en planeet. Wij creëren de nieuwe manier van (net)werken door mens en natuur met elkaar te verbinden.

Belangrijke thema’s
De thema’s verbinding, inclusie en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke thema’s die bij ons mee worden genomen in alles wat we doen. Sinds 1 mei 2022 hebben we Qommunitrees opgericht. Dit bos is voor en door ondernemers opgezet, en iedereen kan meedoen. Dit laat zien waar Qommunity voor staat: verbinding, groei en impact maken.

Over de founders
Kiki Calis (Sustainable Creative) en Kim Trotz (Creative Copywriter) zijn The Freelance Qommunity begonnen toen ze zelf begonnen met freelancen, omdat ze tegen dingen aanliepen. Waar werk je, hoe regel je je finance en wat doe je als een klant niet betaalt? In mei 2020 (ja, precies, dat jaar van c*rona) lanceerden ze het platform om freelancers te helpen en verbinden. High-five for the freelance life!

Hoe qommunity ooit ontstond: