WORD QOLLEGA

The Freelance Qommunity is een online platform waarbij je geen member, maar een échte Qollega wordt. We zijn een open en diverse Qommunity waar allerlei soorten freelancers bij aangesloten zitten. Van junior tot senior, van advocaat tot regisseur en van Leeuwarden tot Luxemburg. Iedereen is welkom! Ben jij klaar om je freelance life leuker, beter en makkelijker te maken? 

waarom zou jij vandaag qollega worden?

Ondernemen kan best eenzaam, onzeker en moeilijk zijn. Als je net voor jezelf begint, maar ook als je al een tijdje bezig bent. Elke dag is anders. Wij geloven dat naast vrijheid en zelfstandigheid, verbinding en zekerheid ook bij the freelance life hoort. Wij zorgen ervoor dat je zonder zorgen kan ondernemen. Zodat freelancen het leukste beroep van de wereld wordt.

Als Qollega (aka member) van The Freelance Qommunity krijg je toegang tot een divers netwerk van 250+ gelijkgestemden, korte lijntjes tot vette nieuwe klussen, wekelijkse online events, co-work dagen, masterclasses van experts en natuurlijk: hulp bij zaken als je pensioen, finance of verzekeringen. 

JE KUNT KIEZEN UIT DEZE OPTIES

PARTTIME QOLLEGA

VOOR DE PARTTIME FREELANCER

€39,50 p/m

Kosten zijn excl. btw & aftrekbaar
Je kunt elk moment opzeggen, je zit nergens aan vast

Wat valt er allemaal binnen het parttime membership?

 • Je hoort bij het leukste en waardevolste freelance netwerk
 • Je staat op de gastenlijst voor alle Q-events, de maandelijkse gezamenlijke update via Zoom en een workshop van een Qollega
 • Je krijgt een eigen account & onboarding op het Qommunity platform
 • Daarmee heb je toegang tot:
  • Onze virtual office (Slack) waar je klussen kunt vinden, successen kunt vieren, vragen kunt stellen en vooral je Qollega’s dagelijks kunt spreken 
  • De beste partijen, kennis & deals voor je boekhouding, pensioen en (arbeidsongeschiktheids)verzekeringen
  • Onze appgroep met Whatappdates en speciale nieuwsbrieven zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van alles wat we doen 

FULLTIME QOLLEGA

VOOR DE FULLTIME FREELANCER

€59,50 – p/m

 Kosten zijn excl. btw & aftrekbaar 
Je kunt elk moment opzeggen, je zit nergens aan vast

Wat valt er allemaal binnen het fulltime membership?

 • Tel alle perks van het parttime Qollega membership bij onderstaande extra’s:
 • Je mag 4 vrijdagen per maand komen co-worken in de mooiste co-work locaties door heel het land (twv €25 per dag)
 • Je krijgt toegang tot alle online workshops met experts 
 • Je mag naar alle online live Q&A’s met professionals uit de Qommunity
 • Je kan alle waardevolle freelance workshops terugkijken
 • Je wordt door Qupido gekoppeld aan een freelance buddy aka spartner 
 • Je krijgt directe hulplijnen voor bij boekhouding, verzekeringen en pensioen 
 • Je kan vet handige templates downloaden zoals  eenopdrachtbevestiging
 • Je bent altijd als allereerste op de hoogte van de events, klussen en nieuwtjes 

DIT KRIJG JE ALS JE QOLLEGA WORDT

EVENTS

Vul je agenda met onze netwerkevents.

qollega's

Vind je Qollega's en voel je never nooit meer alleen.

QO-WORKING

Hier zit je echt lekker op je (werk)plek.

 workshops

Werk aan je business en persoonlijke skills.

SPARTNER

Vind je freelance buddy om mee te sparren.

juridisch advies

All you need is strakke schriftelijke afspraken.

PENSIOEN

Lees meer over sparen voor later.

FINANCE HULP

Boekhoud je administratie goed in de gaten.

VERZEKERINGEN

Verzeker jezelf van een goede back-up.

QUOTES VAN ONZE QOLLEGA’S

LEONIE VERKLEIJ

LIFESTYLE- EN VOEDINGSCOACH

“In 2020 raakte ik in één klap al mijn klussen kwijt als event manager. Door de workshops van o.a. Nanne van der Leer heb ik mijzelf helemaal opnieuw uitgevonden en doe ik nu waar ik echt blij van wordt: sport en voeding. Naast dat Qommunity ontzettend leerzaam en gezellig is, kom ik zo ook makkelijk aan nieuwe klussen. Daarnaast koppel ik mijn Qollega's aan leuke opdrachten die ik voorbij zie komen, want hier vind ik super snel de juiste betrouwbare mensen.”

 

Johan de Meijer

PROJECTMANAGER

"Voor freelancers die deze harde werkers nog niet kennen - trust them! Het leven is toegewijd aan het faciliteren wat freelancers nodig hebben. Je hebt ze nodig. En bedrijven - creëer met ons je flexibele schil. Gebruik alle disciplines als proeftuin om je ideale formatie uit te vinden, vóór je vaste krachten aanneemt.”

Aygin Kolaei

DIGITAL MARKETEER

''Netwerken vond ik vroeger awkward, nu niet meer. Door Qommunity leerde ik dat netwerken en groepsactiviteiten juist mega leuk kunnen zijn. Kim en Kiki zijn een dream team; ze weten heel goed hoe ze een fijne cultuur kunnen creëren, hoe je diversiteit kunt waarborgen in een groep en denken na over dingen waar je als freelancer echt behoefte aan hebt. Qommunity joinen is een must voor alle freelancers! En niks moet binnen Qommunity, dus je bepaalt helemaal zelf wat je eruit wilt halen.''

 

Q&A OVER HET QOLLEGA MEMBERSHIP. 

WAT KRIJG IK ALS IK QOLLEGA WORD?

Eigenlijk alle freelance facetten die je leven leuker, beter en makkelijker maken. Dus. Toegang tot het waardevolle Qommunity netwerk, gastenlijst voor (online) events en workshops, ideale match met een freelance buddy, handige kant-en-klare templates en hulp bij serious business zoals pensioen en verzekeringen. Hashtag freelance life hacks. 

IK BEN (NOG) GEEN FREELANCER, IS DIT MEMBERSHIP DAN IETS VOOR MIJ?

Denk je eraan om (parttime) te gaan freelancen? Dan is het membership zeker iets voor jou. Qommunity helpt je op weg om een goede freelancer te worden. Meer vragen? Mail ons even met jouw verhaal: qollega@qommunity.net

KAN IK DEZE KOSTEN OPGEVEN BIJ MIJN BOEKHOUDER?

Zeker weten. Je investeert in jezelf en dat is aftrekbaar bij de Belastingdienst. Upload je maandelijkse factuur netjes in je online boekhoudsysteem (van bijvoorbeeld MoneyMonk) en geef het op als ‘investering’. 

KAN JE DIT MEMBERSHIP MAANDELIJKS OPZEGGEN?

Ja dat kan. Vóór de eerste van de maand moet je dat wel even bij ons aangeven. Dan zorgen wij ervoor dat je die maand erop geen Qollega meer bent. We missen je nu al. 

IK BEN EEN DOORGEWINTERDE ZZP’ER, WAAROM WIL IK ERBIJ HOREN?

Qommunity is voor iedereen, want eenzaamheid onder freelancers is niet leeftijdsgebonden. Elke freelancer vindt het leuk om met gelijkgestemden te sparren, samen te lunchen en te high-fiven toch? We kunnen altijd van elkaar blijven leren.

WAAROM ZIJN JULLIE DIT BEGONNEN?

Freelancen kan onzeker, moeilijk en eenzaam zijn. Je bent je eigen marketing- sales en finance afdeling. Ook mis je de vrijdagmiddagborrel! Daarom organiseerden we in januari 2018 de allereerste Nieuwjaarsborrel voor freelancers. En Qommunity was born. Vanaf toen merkten we dat er meer behoefte was aan verbinding, kennis en hulp. Daarom zijn we 2019 alle freelancers die we kenden gaan interviewen. In mei 2020 lanceerden we het online platform zodat we nog meer mensen konden helpen met hun freelance life. Nu jij nog!