HET QOMMUNITY BOS

Het project dat laat zien waar Qommunity voor staat: verbinding, groei en impact maken. Lees hoe wij samen een bos planten en hoe jij mee kunt doen.

Als freelancer ben je niet alleen onderdeel van de workforce van de toekomst, maar ook onderdeel van onze sterke Qommunity. Samen laten we zien dat het anders kan! Een duurzame manier van samenwerken met elkaar, en met de natuur. 

Waarom gaan we een bos aanplanten? 
Als freelancer doe je alles zelf. Je bent je eigen marketing, finance, HR- én duurzaamheidsafdeling. Daarom helpen wij elkaar met het opzetten van impactprojecten. Wij creëren de nieuwe manier van (net)werken door mens en natuur te verbinden. Daarom zetten we ons in voor belangrijke thema’s als: duurzaamheid, inclusiviteit en eenzaamheid. Dat doen we door middel van donaties aan verschillende initiatieven en nu ook met dit Qommunitree project die ontstaan is vanuit de Qommunity.

Hoe werkt het?
Voor €5,- heb je al een boom in het bos! Door geld te doneren kunnen bomen geplant worden door stichting StukjeNatuur. Zij zorgen ervoor dat de bomen worden aangeplant én onderhouden in ‘ons’ bos in Nederland. Dit draagt direct bij aan de biodiversiteit en luchtkwaliteit in Nederland. Deze bijdrage kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je kiezen voor een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Je kan kiezen voor een vast bedrag, percentage van je omzet of winst, voor elk nieuw project, nieuwe klant of aantal gewerkte uren. Jij mag kiezen. Het bedrag bepaal je zelf en de betaling doe je eenvoudig via link onderaan deze pagina.

Waar ligt het bos? 
Midden in het land bij landgoed Schovenhorst in Putten. Deze plek is toegankelijk voor iedereen en bereikbaar via OV. Zo creëren we samen een plek die niet alleen vandaag, maar forever kan groeien en bloeien. We hebben al twee aanplantdagen georganiseerd met rondleiding van de boswachter. Check de impactclub op het platform voor updates even events. 

Wat is de impact?
Samen zorgen we voor gezondere en diverse natuur in Nederland. Meer diversiteit van bomen in het bos betekent meer soorten beestjes, vogels, insecten en een sterk mooi bos. Daarnaast neemt de boom ook CO2 op. In vijftig jaar haalt één boom netto ongeveer 100kg CO2 uit de lucht. In deze factsheet lees je meer over hoe StukjeNatuur impact maakt. 

Kan ik deze donaties opgeven bij de belastingdienst? 
Ja NATUURlijk! Je kunt zowel particulier als zakelijk doneren. StukjeNatuur is een ANBI stichting en na jouw donatie ontvang je een e-mail die je kunt gebruiken als betaalbewijs voor de Belastingdienst.  

Waar vind ik alle visuals zodat ik dit op mijn website/opdrachtbevestiging/factuur kan zetten?
Hier! 

Vragen?
Mail naar qollega@qommunity.net.

Plant je met ons mee?