TWAN OVER FREELANCEN IN 2020, SAMENWERKEN MET JÄGERMEISTER EN #SAVETHENIGHT.

Netwerken, Nieuws, Partners, Qollega's

SHO(U)T-OUT NAAR 2020

Jägermeister is feestelijke partner van Qommunity. Dit jaar waren ze hartstikke aanwezig bij De OudejaarsonFreelance en zo konden we met alle 100 Qollega’s keihard proosten, dansen en troosten op 2020. Want juist nu is verbinding belangrijker dan ooit. Dat begrijpt Jäger als geen ander. Daarom hebben ze freelancers, ondernemers en clubs een podium gegeven op verschillende manieren. Freelancer Twan Ronnes is lid van ons Broodfonds (sociaal vangnet) en freelancet al jaren voor het merk. We vragen hem hoe zijn jaar is geweest en hoe hij vanuit Jägermeister toch nog mooie dingen heeft kunnen doen! Spoiler: aan het einde vind je een vette winactie. #Kersttrui

Q: Twan, two, three. Pitch jezelf in 30 seconden! 

Hoi! Ik ben Twan, geboren in Nijmegen en inmiddels woon ik in Amsterdam. Ik ben nu bijna drie jaar actief als freelance Digital Strategist aka Digitaal Strateeg. Dat betekent dat ik me bezig hou met met alles wat met strategieën en online marketing te maken heeft en merken en campagnes de juiste richting(en) op duw. Ook ben ik ben een trouwe freelancer bij Jägermeister! 

Q: Hoe hard kickte Miss Rona in bij jou als freelancer?

Dat was even schakelen natuurlijk! Ik kwam helemaal fris terug van vakantie en had na een aantal gecancelde projecten ineens een lege agenda. Ik ben mijn portfolio gaan bijwerken, heb wat kennis en vaardigheden opgefrist en ben acquisitie gaan doen. Ik heb de afgelopen drie jaar namelijk best wel met veel dezelfde opdrachtgevers gewerkt. Al deze opdrachtgevers werden en zijn min of meer direct getroffen door corona, dus toen bleek dat ik vrij kwetsbaar was kwam ik erachter hoe belangrijk het is om je netwerk te blijven uitbreiden. Ik deed voornamelijk opdrachten binnen de muziekindustrie, dus ik ben verder en breder gaan kijken. Wat ik ook ben gaan doen is hier en daar vrij werk maken. Zo hebben we bij Jägermeister met een team een toevoeging op een al bestaande campagne voorgesteld, waarna we dat zijn gaan realiseren. Verder is het jaar een beetje een golfbeweging geweest waarin het op en neer ging met betere en mindere tijden, waar ik en hopelijk iedereen het beste van gemaakt hebben.

Q: Jij bent een freelance spin in de Jägermeister organisatie. Vertel.
Naast het Nederlandse team van Jägermeister wordt er voor de verschillende activiteiten veel samengewerkt met freelancers. Ik heb daarin een soort dubbele rol waarin ik enerzijds verantwoordelijk ben voor mijn ‘eigen’ werkzaamheden voor verschillende projecten en anderzijds de schakel ben naar andere freelancers – schrijvers, video- en fotografen. 

Q: Hoe heb je vanuit het merk toch nog dingen kunnen doen dit jaar?

Jägermeister heeft de overtuiging dat nachtcultuur een erg belangrijke positie in de maatschappij heeft. Het is de katalysator voor creativiteit, experiment en natuurlijk inclusiviteit en zelfontplooiing. Het merk is al sinds haar beginjaren op verschillende manier actief in de nacht en draagt het in haar DNA, dus het was een logische stap om hier in deze crisis op een constructieve manier positief aan bij te dragen. Vanuit het hoofdkantoor in Wolfenbüttel is #SAVETHENIGHT opgezet. Dit project wordt de nachtcultuur in meerdere landen op verschillende manieren ondersteund in deze uitdagende tijden: van bartender tot club- en kroeg-eigenaren en artiesten. 

Q: Super nice. Wat moeten we ons voorstellen bij #SAVETHENIGHT? 

De ondersteuning richt zich op ondernemers en freelancers actief in de nachtcultuur. Met verschillende budgetten worden (al) bestaande initiatieven financieel ondersteund en worden er nieuwe projecten opgestart. Onderdelen hiervan waren bijvoorbeeld de United We Stream donatie-campagne die in verschillende Europese (hoofd)steden heeft gelopen ter ondersteuning van de clubs en podcast-reeks The No Club Show waarin Justin Verkijk en Steven van Lummel op de voor hun kenmerkende manier in gesprek gaan met verschillende clubeigenaren. Het is vrij gevarieerd allemaal, en gaat van van drag make-up tutorials tot radioshows, livestreams en studio-residenties van artiesten in samenwerking met Drift Festival.

Luister de podast The No Club Show (foto: Club Basis in Utrecht)

Q: Welke ondernemer is je opgevallen dit jaar? 

Geen individu, maar een algemene shout-out naar alle harde werkers in de verschillende sectoren die zich ondanks de terugkerende tegenslagen vol goede moed en creativiteit hard blijven inzetten voor zichzelf, hun bedrijf en alle anderen die het hard(er) nodig hebben.

Q: Wat heb je geleerd van 2020?

Eén van de leukere projecten van dit jaar is ontstaan vanuit het vrijwillige support-project bij Jägermeister. Ik denk dat je in dit soort tijden moet doorgaan en het verschil moet proberen te maken op elk mogelijke manier. Blijf die positieve energie zowel privé als zakelijk erin houden, dan komt het naar je terug. 

Q: Hoe ziet volgend jaar eruit voor Jägermeister? 

Hopelijk vol festivals, feesten en volle kroegen met blije mensen! We gaan in ieder geval #SAVETHENIGHT doorontwikkelen ontwikkelen tot een permanent support-platform. Verder liggen er een aantal leuke dingen klaar van afgelopen jaar die we afhankelijk van de corona situatie gaan uitrollen en blijven we altijd op zoek naar relevante, nieuwe dingen waar we ad-hoc op kunnen springen.

Q: Zin in festivals! En hoe kan je als freelancer volgend jaar sterk het nieuwe jaar in gaan?

Ik geloof echt dat als je op verschillende vlakken investeert en goed bezig blijft dat dingen terug- en je tegemoet komen. Overpresteer in plaats van onderpresteer, ook al levert het op het eerste gezicht geen direct ‘extra’ resultaat op. Blijf dit doen en ga er vooral vanuit dat van het (Jäger)glas halfvol is, want een leeg glas maakt het komende jaar er niet makkelijker en leuker op!

Q: Heb je nou een Jägermeister Kersttrui aan?
A: Ja! En we kunnen er één weggeven onder jullie Qollega’s!

OMG, win deze coole sweater! Waar ga jij Jäger drinken deze feestdagen? Deel jouw moment met ons. Ga naar onze Insta-stories en kijk hoe je de trui kunt winnen!

Samen met Jägermeister gaan we van 2021 een extra mooi feest maken. We geven lokale talenten een podium. Verbinding is nodig, juist nu. Heb jij zin om in 2021 keihard te vlammen en in een warm bad van andere creatieve freelancers terecht te komen? Kijk eens of het membership wat voor jou is. Of meld je even aan voor de wekelijkse #freelancefriday online koffietjes in onze eventkalender waarbij we je alles vertellen over het membership. Dat is gratis, vrijblijvend en vooral vet gezellig! ☕️