Tien tips voor freelancers tijdens netwerkevents

Netwerken

CONNECTIE EN CREATIVITEIT

Hier zijn tien tips om jezelf te laten opvallen en echte connecties te maken tijdens netwerkevents, terwijl je trouw blijft aan je eigen waarden. 

1. Weet je persoonlijke kernwaarden: Authentiek zijn is key. Wat zijn jouw persoonlijke waarden? Impact maken met design of meer humor in copy? Handig als je dit weet. 
2. Dress to impress? Yehes: Draag kleur of ga voor zwart en combineer je outfit met onze opvallende Qommunity-pet of trui zodat ze zien dat je niet alleen bent. 
3. Doe je huiswerk: Voordat je gaat netwerken, ga op  onderzoek uit wie er naar het event gaan. Begrijp hun werk en waar ze naar op zoek zijn. Dit vergroot je kansen op een klik.
4. Maak vooraf connecties: Scroll door LinkedIn om alvast wat gezichten te herkennen en maak alvast een lijst van 1 tot 3 nieuwe contacten bij elk bureau. Of stap gewoon op mensen af die er gezellig uitzien!
5. Een pakkende intro: In plaats van een saaie pitch, start met iets als: “Ik bewonder jullie werk aan die geweldige campagne voor [vul iets in dat ze onlangs hebben gedaan].” En stel jezelf voor in slechts één zin.
6. Echte connectie: Ga voor echte connecties op sociaal niveau. Laat je portfolio niet gelijk zien, maar connect en geniet van een (alcoholvrij) biertje.
7. Wees proactief: Voeg mensen na een gesprek direct toe op LinkedIn (je QR-code vind je in de zoekbalk van LinkedIn, dus maak een screenshot). Daarna kun je met een gerust hart een nieuw contact maken.
8. Online zichtbaarheid: Zorg ervoor dat je wel lekker online goed zichtbaar bent. Update je website en LinkedIn-profiel nog even met je laatste werk.
9. Geef zonder verwachtingen: Concentreer je op het delen van je kennis en help anderen zonder directe klussen te verwachten. “Relaties zijn als goede wijn, ze worden beter met de tijd,” zoals die cheesy Pinterest-quote zegt.
10. Heb vooral plezier: Plan een follow-up na een goed gesprek. Een bedankje voor een leuk gesprek is al een geweldig compliment! Positiviteit wint altijd.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor betekenisvol netwerken. Maak indruk, bouw relaties op en geniet van het feest. 🎉✨