Q&A met social media agency Dorst & Lesser

Nieuws, Partners, Qollega's

social media agency Dorst & Lesser
Q&A met Meinte Stinstra

Als je Qollega van Qommunity bent heb je wellicht al wel eens met hem gedate. Meinte Stinstra, Head of Creatives bij social media agency Dorst & Lesser, was namelijk een van de opdrachtgevers tijdens Q2: The Freelance Date Night. Dorst & Lesser is een social media agency dat ijzersterke verhalen vertelt en merken als Lidl, Alpro en Renault laat groeien. Lees hier wat hun visie is, waar Meinte inspiratie van krijgt en waarom hij graag met jou werkt.

 

“Het fijne aan het werken met freelancers vind ik de hoeveelheid kennis die zij met zich meebrengen”

 

Q: Hey Meinte! Wie ben je, wat doe je en waar word jij blij van?

Hoi! Ik ben Meinte Stinstra en ben Head of Creatives bij social media agency Dorst & Lesser. Ondertussen werk ik hier al 3 jaar en heb het nog uitstekend naar mijn zin. Als Head of Creatives ben ik dagelijks bezig met het aansturen van teams die bezig zijn met concepting en creatie. 

Het is mijn rol om alles in goede banen te leiden en daarnaast denk ik natuurlijk ook mee met nieuwe campagnes. Ik ga iedere dag met plezier en energie naar mijn werk, of zitten achter de laptop. Zelfs thuiswerken houd ik vol omdat ik bezig ben met mooie dingen maken. In mijn vrije tijd vind je me op een racefiets of in het zwembad.

https://www.instagram.com/dorstenlesser/

 

Q: Als social media agency werken jullie ook met freelancers uit onze Qommunity. Wat vind je leuk aan het werken met freelancers!

We hebben een middelgroot team van vaste werknemers en werken inderdaad met freelancers. De speeddate met jullie freelancers vond ik ook vet interessant omdat ik in één klap veel mensen heb leren kennen. Zeker als social media agency hebben we daardoor een interessante mix mensen die ons scherp houdt en ons helpt. 

We hebben veel contact met freelance fotografen en productiehuizen. Het fijne aan werken met freelancers vind ik de hoeveelheid kennis die zij met zich meebrengen. Iedere freelancer heeft een berg aan ervaring en geeft ons weer nieuwe inzichten in het werkveld! Zo houd je je netwerk lekker divers.

 

Q: Hoe gaat Dorst & Lesser als social media agency het verschil maken in de creatieve reclamewereld?

We weten bij Dorst & Lesser maar al te goed dat de social media wereld continu in beweging is, zo ook de kansen en de mogelijkheden die deze veranderingen teweeg brengen voor merken. Wij maken als social media agency het verschil binnen de creatieve reclamewereld door te werken met de meest talentvolle social creatives. 

We geven hun de creatieve vrijheid voor het ontwikkelen van toonaangevende social content en campagnes die bijdragen aan de business doelstellingen van onze klanten; creatief relevant zijn. 

 

Q: Wat is volgens jou de parel uit de merkportfolio van jullie Social media agency? 

Lidl springt er voor mij met kop en schouders bovenuit. Als supermarkt zijn er behoorlijk wat producten en onderwerpen die je online kunt uitlichten en daarin proberen wij onderscheidend te zijn. 

We hebben veel creatieve vrijheid om ons ding te doen en daardoor kunnen we goed out-of-the-box denken om net dat stapje extra te doen. We werken ondertussen 9 jaar voor Lidl en de doelgroep ontvangt onze content vol enthousiasme. 

Afgelopen voorjaar hebben we een uitgebreide paas campagne gelanceerd waarin de community hun paasei kon omtoveren tot een heuse Bob Ross en zetten we de kleinsten onder ons in de keuken met simpele bakrecepten. Appeltje eitje!

 

Q: Welke social post hangt boven je bed?

Deze Lidl video met heldin Riek van de Bor, onze Nederlandse Bob Ross…

https://www.instagram.com/tv/CMrzEhCKJs_/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Q: Waar krijg jij nou altijd inspiratie van?

Mijn hoofd staat never nooit stil als het gaat om concepten! Ik ben altijd wel bezig met het bedenken van nieuwe en toffe campagnes die een merk eruit laten springen. Ook ben ik een enorme fan van nieuwsbrieven. Dat is zo’n fijne manier om de overkill aan informatie te filteren. 

De meningen en ervaringen van anderen geven mij weer nieuwe inzichten en juist dié leiden tot de leukste inspiratie. Tips: Because the Internet van Paddy Collins is er zo eentje. Iedere week komt hij met nieuwe artikelen wat betreft het internet, advertising, big tech en leuke weetjes. 

Daarnaast luister ik ook geregeld podcasts om op de hoogte te blijven van de laatste trends en nieuwe ideeën op te doen. Eén van mijn favorieten is Ervaring voor Beginners. Luistertip!

Onze Qommunity zit bomvol professionals en samen hebben we een gigantisch netwerk aan leuke opdrachtgevers, zoals social media agency Dorst & Lesser. Ben je opdrachtgever? Bij ons kun je ook klussen uitzetten. Ben je freelancer? Er komen elke dag nieuwe klussen voorbij in ons Slack-kanaal. We matchen je graag met nieuwe opdrachtgevers. Kijk eens of het membership wat voor jou is of meld je even aan voor de wekelijkse online koffietjes in onze eventkalender. Deze zijn super vrijblijvend en vooral vet gezellig!