WAAROM WIET NU EEN PRO FREELANCER IS

Freelance tips, Nieuws, Qollega's

MEET QOLLEGA WIETEKE

Let op: hier volgt een invite voor je eerste Qommunity-event!

Wieteke – zeg maar Wiet – zagen we voor het eerst tijdens de Qommunity 030 launch in Mindspace Utrecht en het was liefde op de eerste Qo-work dag. Inmiddels zit Wiet in ons Qommuniteam en denkt ze mee over Qommunity building in Utrecht, online events en content. Want elkaar helpen, daar draait Qommunity om. In dit blog vertelt ze waarom Qommunity zo waardevol kan zijn.

Als baby-freelancer (hi, ik doe dit al 2 hele maanden) wil ik vertellen waarom jij deze community niet alleen nodig hebt, maar ook heel graag om je heen wilt. Als verse freelancer wist ik totaal niet wat ik aan het doen was en daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Hoe kom ik in godsnaam aan klussen? Wie kan ik vragen om advies, other then my mother? Waar kan je fijn werken? 

Via via kende ik Qommunity al een beetje en met de launch in Utrecht – aka UUUU, Utreg, Utka, me stadsie – ging ik even kennismaken. Ik was meteen verkocht. De energie van Kiki, Kim en de Qollega’s werkt aanstekelijk en naast een werkplekje bij Mindspace heeft Qommunity mij al onwijs veel gebracht! Ik geef je vier gratis persoonlijke life hacks.

  1. 🙆🏻‍♀️ Meer zelfvertrouwen als freelancer

Één van de allergrootste voordelen is dat Qommunity mij zelfvertrouwen geeft als freelancer. Als member kun je in de actieve Qommunity Slack al het lief en leed van je freelance life delen en dat helpt. Want zo zie je dat iedereen dezelfde struggles heeft, kan je even je hart luchten en ontdek je dat je het eigenlijk al hartstikke goed doet. Het is als het hebben van een personal cheer team

  1. 💛 Lieve, gezellige, talentvolle, ambitieuze en grappige qollega’s

Het vele thuiswerken is natuurlijk voor niemand leuk maar als freelancer is het wel heel stilletjes. Dankzij de Qo-workdagen, Slack, ontbijtsessies en natuurlijk de Quarterly events sta ik in contact met meer leuke mensen dan ooit tevoren. Dit klinkt corny maar ik meen het: Qommunity is echt een verbonden community vol lieve, grappige, talentvolle en interessante mensen.

  1. 🤑 #freelanceklussen via de Qommunity Slack

Naast de verwarring rondom BTW en inkomstenbelasting is het vinden van interessante klussen een uitdaging, zeker als beginnend freelancer. Dankzij het Qommunity-netwerk en het Slack-kanaal #freelanceklussen wordt dat ineens supermakkelijk. #freelanceklussen heeft mij een van de leukste producties ooit opgeleverd: TikTok content schieten voor de nieuwe Borat-film. GREAT SUCCESS!

  1. ☕️ Een fijn werkplekje op vrijdagen

Even niet thuis zijn, even uit een ander raam staren (wat overigens ook virtueel kan) en even bij een echt koffiezetapparaat kletsen: dat zijn de Qo-Workdagen! Heel erg fijn zo’n change of scenery en zo leer je ook de freelancers in jouw stad beter kennen. Win-win!

Elke vrijdag een werkplekje, sparren met andere freelancers, bakken vol kennis en een gi-ga-netwerk. Dat is Qommunity in het kort (MAND!), maar het is nog veel waardevoller dan dat. Denk je nou “ja, ja dat klinkt allemaal too good to be true”? Dat snap ik, het is ook allemaal heel mooi. Daarom wil ik je uitnodigen om het zelf te ervaren. Kom naar de vrijdagse virtuele* koffietjes en oordeel zelf. Mensen uitnodigen? MAG! Tot vrijdag? ☕️