5 x tips voor niet-awkward-netwerken in real life

Freelance tips, Netwerken, Partners, Personal branding, Starters

LET'S COLLAB!

We kruipen langzaam weer uit onze home-offices, stoffen onze visitekaartjes af en zijn op #freelancefriday weer welkom in verschillende locaties van co-work plek TSH Collab. Kortom: we kunnen weer NETWERKEN. Omdat we goed begrijpen dat je na een jaar radiostilte niet meer weet hoe dit moet in real life, hier vijf tips waarmee je niet-awkward-netwerkt.

  1. Pitch jezelf (bijvoorbeeld in the elevator naar de 13th floor van TSH Collab)

We hebben het even voor je getest en je hebt precies 32 seconden tot je de 13th floor van TSH Collab bereikt. Je freelance carrière zit in de lift dus zorg dat je altijd een sterke omschrijving van jezelf op zak hebt. Laat in deze mum van tijd zien wat je kernwaarden zijn. Geef bijvoorbeeld antwoord op de vraag “Ik stap ‘s ochtends m’n bed uit om X te doen…” Of “ik maak impact doordat…”

2. Break the bubble

Van nature stap je waarschijnlijk snel op mensen af die op je lijken maar, nu volgt een behoorlijke open deur over een open blik: netwerken buiten je bubbel is veel leuker. Streef naar diversiteit en stap eens op iemand af die verder van je af staat. Maak een praatje met de gezellige barista en wissel af en toe van plek in TSH Collab of nog beter: wissel van stad! Als flex member van TSH Collab heb je namelijk een vaste basis locatie, maar kun je ook in de flex areas van de andere locaties werken. Dus wil je een dagje aan de slag in Den Haag of Rotterdam? (Qolle)ga ervoor! En oh, wat zal dat lekker zijn voor je netwerk. 

3. Work less, network more

Je netwerk is de fundering van je freelance life, dus investeer hierin. Geef jezelf bijvoorbeeld het doel om elke week twee nieuwe mensen te ontmoeten. Het gevaar is dan weer wel dat je met Jan en die gezellige barista de hele dag door koffie zit te drinken. Snappen wij wel. Deel daarom wekelijks een vast moment in voor nieuwe contacten. Zo plant Qollega Anneli op vrijdag regelmatig wandeldates in met opdrachtgevers of freelance Qollega’s. Et voila! Connecten tijdens een lawa (lange wandeling). Scoor je ook nog eens punten bij je stappenteller.

4. Blijf plakken

Wie weet vind je wel je nieuwe Qollega for life tijdens je Qo-work dag in TSH Collab, dus zorg dat je blijft hangen! Een visitekaartje in de vorm van een nep tatoeage? Kan. Blijf je ieder geval plakken. Een QR code die direct naar je website linkt? Kan ook! Zet je je in voor duurzame en groene projecten? Dan is een visitekaartje die je in de grond kunt planten misschien wel heel tof. Je begrijpt: go crazy en vind iets wat bij jou past. Voeg iemand achteraf meteen toe op LinkedIn en stay lekker in touch. Hadden we al gezegd dat je netwerk belangrijk is?

5. Je kan het!

Is het je eerste dag in je nieuwe workspace TSH Collab en vind je het ineens toch wel heel spannend? Screenshot deze affirmaties en lees ze rustig terug als je naar de wc gaat:

  • Ik heb de juiste energie
  • Ik ben kneitergoed in wat ik doe
  • Ik ben het grootste cadeau voor een ander als ik 100% mezelf ben
  • Ik sta open voor nieuwe connecties en verbindingen
  • Mensen vinden het léuk als ik ze benader dus let’s go
  • Het is niet erg dat het licht in de wc zojuist uit is gegaan. High-five jezelf en voel je direct VERLICHT

Heb je ook netwerk kriebels? Qommunity is een platform dat freelancers aan elkaar verbindt. Sluit je aan en join meteen het gezelligste freelance netwerk.

Onze Qommunity zit vol freelancers waarmee je kunt sparren for the freelance life. Elke maand delen we kennis, helpen we elkaar en hosten we mastermindsessies waarbij je leert van elkaar. Onze missie is om van freelancen het leukste beroep van de wereld te maken. Kijk eens of het membership wat voor jou is of meld je even aan voor de wekelijkse online koffietjes in onze eventkalender. Deze zijn super vrijblijvend en vooral vet gezellig! ☕️