SPARTNER MATCH

Nieuws, Qollega's

PR duo Darla en Rianne

Hoe is jullie Qommunity romance ontstaan?

Rianne: Op mijn allereerste Q-event – Q4: De OudejaarsconFreelance eind 2018 – hoorde ik van meerdere mensen: “Ken je Darla? Nee? Hoezo niet? Jij moet haar ontmoeten! Zij is ook een PR-baas!” Well, dus toen Darla binnenkwam, heb ik haar meteen aangesproken. We kwamen er achter dat we hetzelfde in ons vak staan: PR bedrijven voor organisaties vanuit een maatschappelijk standpunt. Samen doen we projecten die écht waarde toevoegen. Nou, het klikte dus meteen tussen ons.

Aan welke projecten werken jullie nu samen?

Rianne: Omdat we hetzelfde in ons vak staan en allebei net een ander netwerk van opdrachtgevers hebben, betrekken we elkaar bij onze lopende projecten. Zo heb ik Darla gevraagd om mee te werken aan de PR-campagne voor HEMA over duurzaam katoen. Darla heeft me weer betrokken bij het PR-traject van de ASN Bank Wereldprijs, een competitie voor duurzame startende ondernemers.

Hoe bevalt de samenwerking?

Rianne: Mega goed! Het is heel fijn om samen te kunnen werken, te sparren, maar ook tegenvallers met elkaar te delen. We vullen elkaar goed aan. Ik vind Darla slim, creatief en kan écht van haar leren. Ik hoop dat zij ook weer iets van mij leert. Door je open te stellen en elkaar te betrekken, groei je zelf én help je een ander groeien. Een buddy hebben, helpt enorm bij je mentale gezondheid. Ik heb dat met freelancen namelijk best onderschat. Ik voel me soms best alleen. Daarom vind ik de Qommunity samenwerk-woensdagen ook zo fijn!

Hebben jullie tips voor andere freelancers? Hoe pak je samen projecten aan en hoe versterk je elkaar?

Rianne: Versterk je netwerk en ga naar de Q-events! Wees open en deel. Door je kwetsbaar op te stellen en open te staan voor feedback van de ander, gaat er een wereld voor je open. Ook kan je grotere – en dus uitdagende – klussen aan wanneer je je niet als een Lonely Remi positioneert. Ga ook samen (of met meer) pitches in. Voor de klant is het win-win: flexibele freelancers met veel ervaring voor minder of dezelfde prijs als een reclamebureau. Hoe cool is het als je samen een grote noot mag kraken? Wees niet bang om zakelijk te zijn naar elkaar. Duidelijke afspraken en heldere communicatie maakt het proces veel makkelijker.

En ze freelancen nog lang en gelukkig. Op zoek naar jouw freelance match? Koop tickets voor Q4: De OudejaarsconFreelance en vind je favo freelance Qollega!