INTERNATIONALE FREELANCE LIFE HACKS

Financiën & Legal, Freelance tips, Nieuws, Qollega's, Starters

Qo-founders Kim & Kiki geven internationale life hacks.

Dit is het eerste blog van de blogreeks “life hacks for freelance life”. Dit thema staat in het teken van reizen in verband met Q2: Het Freelance Bedrijfsuitje. Kiki en Kim interviewen elkaar over persoonlijke groei tijdens hun digital nomad bestaan in het buitenland.

Kim: Hoe was het om naast alleen te freelancen nu ook helemaal alleen voor drie maanden te reizen in Nieuw-Zeeland?

Kiki: Vet bijzonder, maar dit was ook totaal nieuw voor mij! Ik ben in 2017 begonnen met freelancen, omdat ik meer vrijheid wilde en mijn energie en netwerk wilde inzetten voor projecten met focus op positieve impact. Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel dat ik weer fulltime aan het werk was. Ho ho, dacht ik toen. Ik wilde een break inlassen om te onderzoeken of ik er een tijdje tussenuit kon, zonder dat mijn eigen onderneming daaronder zou lijden. Ik heb tijdens de reis wel een aantal werkzaamheden doorgezet zonder zelf fysiek aanwezig te hoeven zijn. Dat ging lekker.

Kiki: Jij hebt nu al 1,5 jaar een digital nomad bestaan vanuit Verona, Italia. Hoe dan?

Kim: Tussen het pasta eten door werk ik inderdaad vanuit de enige co-work space in deze prachtige Noord-Italiaanse stad. Ik vind het toch fijn om een basis te hebben, maar eigenlijk kan ik mijn werk als Creative Copywriter overal doen. Het is lekker om niet vaak gestoord te worden, maar toch mensen om je heen te hebben. Na twee dagen thuiswerken krijg ik echt geen lucht meer. Veel freelancers vind je helaas niet Verona, het is geen Milaan of Florence. Daarom is het extra leuk om in Amsterdam een freelance Qommunity op te bouwen zodat ik nog steeds werk aan mijn netwerk.

Kim: Noem drie life hacks voor een solo mini-sabbatical:

Kiki:

  1. Uittunen van je werk is belangrijk. Voor mij is dat mediteren of urenlang hiken in de natuur, zonder prikkels van de stad of m’n telefoon. Daarvoor hoef je niet maandenlang naar Bali, je kunt ook gewoon een hutje op de hei huren in Nederland. Dit geeft zoveel helderheid waardoor er letterlijk meer ruimte komt in je hoofd.
  2. Geef heel duidelijk van tevoren je grenzen aan bij opdrachtgevers. Wat kan en wil je doen tijdens je reis. Geef goed aan wanneer je beschikbaar bent. Dit geeft super veel rust.
  3. Er bestaan dus echt plekken op de wereld waar je helemaal geen bereik hebt, dus: FIND THEM! Oh ik mis dit nu al. Wel van tevoren even goed communiceren met je opdrachtgevers.

Kiki: Kom maar op met drie Italian life hacks:

Kim:

  1. De kwaliteit van het leven staat hier hoog. Drinken kunnen ze in een normaal tempo (lekkere wijn combineer je nou eenmaal met een goede pasta in plaats van bitterballen), de hele dag door carbs eten kunnen ze ook (dat komt door alle verse ingrediënten), ze zijn mega goed gekleed (Havaianas zijn verboden) en zijn nooit gestresst (behalve in de auto). Leef meer met focus op kwaliteit en niet op kwantiteit. Een goed gesprek is veel leuker dan drie verjaardagen met wat small talks.
  2. Hier kennen ze geen burn-out, meer een time-out. Door 1,5 jaar hier te wonen heb ik allergie gekregen voor het woord “druk”. Dat antwoord krijg je vaak terug op de vraag “hoe is het met je?” als je belt met 06-Nederland. Gebruik dit woord dus zo min mogelijk, want anders ga je er ook naar leven.
  3. Italianen zijn altijd, ALTIJD, bezig met eten. Eten = net zo heilig als de Madonna. Dat vind ik nu ook. Eet daarom nooit achter je laptop, op de fiets of in de sportschool. Zo kun je tussen het werken door even “in het moment eten”.

We love life hacks om zo je freelance life te verbeteren. Tijdens Q2: Het Freelance Bedrijfsuitje in A’DAM&Co. kun je luisteren naar de solo travel life hacks van Liesbeth Rasker en mindful life hacks van Jord Cuiper.

Wil jij ook een Qollega-freelancer interviewen met een bepaald thema? LEUK! Mail ons team@qommunity.net