Hoe vind je high-value klanten?

Netwerken

VIND KLANTEN MET WAARDE
Welkom bij de freelance guide van Flexperancy en Qommunity! Hier duiken we in de beste strategieën, tools en tips om jouw freelance carrière naar the next level te tillen. Deze maand richten we ons op het vinden van high-value klanten.

High-value klanten zijn die klanten waar je een duurzame relatie mee aangaat. Het aantrekken van high-value klanten kan je freelance business een enorme boost geven. Ze hebben ruimere budgetten, zetten je langdurig in en bieden waardevolle netwerkmogelijkheden met andere vakspecialisten.

1 Inzichten ophalen
Je kan bij je huidige/terugkomende klanten navragen waarom ze het liefste met jou werken. Naast een quote voor op je website of LinkedIn, biedt dit waardevolle inzichten in hoe je je nieuwe klanten kunt werven.

2 Pitch perfect
Zorg dat je helder hebt wie je bent, anders kan je erover vallen. Dit is zowel offline als online handig om scherp te hebben. Schrijf het in een korte alinea te of neem het op via een video-programma zoals Loom. Een heldere, sterke opening zorgt voor aandacht. Kies een niche zodat ze weten waarom ze jou moeten hebben, en niet die andere expert.

3 Zorg voor zichtbaarheid
Maak een lijst van bedrijven met wie je zou willen werken of personen die je inspireren. Zet een doel per week, bijvoorbeeld 20 nieuwe LinkedIn connecties of 1 netwerkevent per maand. Zorg dat je online portfolio zichtbaar is, post regelmatig op je favo social kanaal en maak je website SEO proof.

4 Blijf in contact en volg op
Als je contact hebt met je huidige of potentiële klant, zorg dan voor een juiste opvolging. Een incheck met een kort mailtje of persoonlijk appje is ook al goed. Niets is vager dan iemand toevoegen of bellen en dat het dan maanden in de lucht blijft hangen. Gebruik een CRM-programma als HubSpot om je klanten netjes bij te houden.

5 Schat jezelf op waarde
Waardeer je eigen werk en ga niet voor te lage tarieven. Dat is niet goed voor jezelf en niet goed voor de markt. Zorg dat je ‘underpromise over deliver’ waarmaakt. Via het programma Proposify kun je professionele voorstellen maken en sturen.

Zoek jouw high-value klant bij Qommunity x Flexparency en kijk op ons Jobboard voor langlopende opdrachten.

Over Qommunity x Flexparency
De missie van Flexparency is om de interimmarkt zo transparant als mogelijk te maken door de inzet van technologie. Zo kun jij maximaal de vruchtenplukken van het overzicht dat zij aan opdrachten bieden. Verder zijn wij als freelancers voor alles wat zij doen het vertrekpunt. Hun focus is jouw ambitie, wat jou plezier geeft en wat jou uitdaagt. Daarbij zoeken zij de best mogelijke opdrachten. Als jouw persoonlijke zaakwaarnemer zorgen ze ervoor dat je bovenop de stapel komt bij de opdrachtgever. Dat kunnen ze door hun kennis van jou; hun snelheid van handelen en (technische) slimheid in het sollicitatieproces. Zo maak je de beste kans om die gave opdracht te scoren!