INVESTEER IN THE FREELANCE QOMMUNITY

Crowd
funding
geslaagd

€175.000

Minimaal €150.000 – Maximaal €200.000

  • Behaald minimale streefbedrag 116% 116%

Aantal aandelen: 2000
Nog beschikbaar: 272 – ronde gesloten
263 investeerders zijn nu mede-eigenaar geworden! 

DOE JE MEE MET DE VOLGENDE RONDE MEE?

De fundingronde van 2022 is met succes gesloten. We hebben in totaal  2000 aandelen uitgegeven van €100,- per aandeel. Daarmee zijn we 263 mede-eigenaren rijker. Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze volgende fundingronde? Schrijf je hier in.


QOMMUNITY IS HET PLATFORM DAT FREELANCERS HELPT MET KLUSSEN, KENNIS EN EEN NETWERK. 

The Freelance Qommunity is ontstaan als nieuwjaarsborrel voor freelancers. Want als freelancer moet je naast je eigen bedrijfsuitje, ook je boekhouding, sales en werkplek fixen. Een goed netwerk om op terug te vallen is daarom nodig. Het platform van Qommunity is dé oplossing en matcht freelancers aan klussen, helpt ze met kennis en verbindt ze door een ijzersterk netwerk. Zo worden freelancers collega’s van elkaar.

WORD MEDE-EIGENAAR VAN QOMMUNITY

Nu we 350+ members hebben, weten we dat er nog 1,2 miljoen freelancers zijn die ook hulp kunnen gebruiken. Ons platform werkt en wordt steeds beter. Maar om nog meer freelancers te bereiken en te helpen is tijd, aandacht en geld nodig. Hiervoor gaan we €150.000 tot €200.000 ophalen, samen met de Qommunity en het netwerk daaromheen. Crowdfunding past perfect bij ons, omdat we letterlijk onze community kunnen betrekken. Samen met mensen die achter onze missie staan. Mensen die geloven dat we als collectief kunnen bouwen aan het nieuwe (samen)werken. Je koopt al een aandeel vanaf €100,-!

WAT GAAN WE MET HET GELD DOEN?

We gaan lekker, maar zonder funding kunnen we niet doorbouwen op het tempo we voor ogen hebben. Qommunity is klaar om verder te ontwikkelen, zodat we zoveel mogelijk freelancers kunnen helpen. Dit geld gaan we investeren in:

  • Team uitbreiding: we hebben extra slagkracht nodig om de members nog beter te kunnen helpen en te matchen aan nieuwe klussen en elkaar.
  • Platform optimalisatie: we gaan doorontwikkelen, testen, verder bouwen en optimaliseren. En dat kost tijd en geld.
  • Positieve impact: Qommunity stimuleert freelancers en bedrijven om bewuster te ondernemen en samen te werken.

WIE GINGEN JE VOOR?

Deze voorbeeld ondernemers investeerden al eerder in Qommunity:

“De veranderingen die we doormaken als maatschappij zitten gelukkig in een stroomversnelling, maar de echte implementatie moet nog worden voltrokken. Het echte nieuwe normaal is wanneer iemand zichzelf en daardoor veilig kan zijn, en dat de wereld zich nog steeds als hetzelfde presenteert en verhoudt. Qommunity gaat hierbij een rol spelen.” – Jelani Isaacs, New Amsterdam Film Company 

“Wij geloven dat The Freelance Qommunity het businessmodel van de toekomst is; een mix van een hyper relevant idee, oneindig veel positieve energie en mooie groeiplannen.” – Menno Troost, Experience Investments

FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan even een mailtje naar qollega@qommunity.net

Waarom kiezen jullie ervoor om mensen mede-eigenaar te laten worden?

Crowdfunding past perfect bij Qommunity, omdat we letterlijk onze community kunnen betrekken. Samen met mensen die achter onze missie staan. Mensen die geloven dat we als collectief kunnen bouwen aan het nieuwe (samen)werken. De waarde van Qommunity zit ‘m dan ook echt in het collectief. Als investeerder word je nu mede-eigenaar van Qommunity, en dat helpt het bedrijf op de lange termijn. Zo heeft iedereen er baat bij als de zaken goed gaan.

Wat wordt er nu met het geld gedaan?

Met deze crowdfunding geven we in totaal 2000 aandelen uit van €100,- per aandeel. Ons doelbedrag is om tussen de €150.000 en €200.000 op te halen. Wat gaan we hiermee doen?

1. Team uitbreiden. We hebben slagkracht nodig om in 2025 te kunnen groeien naar 5000 members. Er komt op korte termijn een recruiter en Qommunitymanager bij. Zo kunnen we persoonlijk contact behouden met de Qollega’s, processen nog strakker maken en meer klussen managen vanuit het Jobboard.
2. Het platform wordt beter. Een online platform betekent continue doorontwikkelen, testen, bouwen, optimaliseren. En ja, dat kost tijd en geld. We willen processen automatiseren, een betere tool voor het Jobboard en de manier van de hybride netwerken nóg beter maken in deze wereld waar flexibel werken de norm is.
3. Samen impact maken. Qommunity stimuleert freelancers en bedrijven om bewuster te leven, te ondernemen en samen te werken. We begeleiden in het nieuwe samenwerken en besteden 5% van onze totaalomzet aan goede doelen binnen thema’s duurzaamheid, inclusiviteit en eenzaamheid.

Waarom is dit een goed moment om mee te doen?

Naast dat je het verschil kunt maken voor de freelance economie, kun je uit deze investering ook nog eens een mooi rendement halen wanneer het bedrijf winst gaat maken. Op dit moment draaien we net break-even en investeren we onze winst terug in het bedrijf. Dat is voor nu de duurzame oplossing. Maar samen winst maken, en dividend delen, dat is voor ons allemaal een mooie bonus! De prijs van de certificaten is nu nog relatief laag. Je doet al mee vanaf €100,-. Dat is lekker toch? 

Hoe werkt het certificaten kopen?

Dit is een aandelencampagne waarbij je een stuk van het bedrijf koopt. We geven certificaten weg van de economische aandelen van The Freelance Qommunity B.V. In deze crowdfundcampagne verkopen we maximaal 10,6% van ons economisch belang. Om certificaten uit te kunnen geven gaat The Freelance Qommunity een STAK (Stichting Administratie Kantoor) oprichten. Je kan via ons investeerdersportaal (mijn.qommunity.net) een certificaat van The Freelance Qommunity kopen wat jouw aandeel in onze gezamenlijke successen en impact vertegenwoordigt. Zo kunnen we samen bouwen aan de groei van Qommunity!

Wat is een STAK?

STAK is een afko(rting) voor Stichtig Administratie Kantoor. Deze stichting maakt het voor ons mogelijk om de rechten die horen bij een aandeelhouder te scheiden. De stichting richten we op. Het behoudt stemrecht en zeggenschap in de BV en geeft certificaten van aandelen uit die jou als eigenaar van een certificaat recht geven op winstdeling zonder stemrecht.

Wat kost een certificaten aandeel en hoe komen jullie op de waardering van het bedrijf?

De prijs per TFQ (The Freelance Qommunity) certificaat is vastgesteld op €100,- per stuk. Wil je bijvoorbeeld €2000,- in de TFQ investeren? Dan koop je 20 certificaten en krijg je een belang van circa 0,1% in TFQ. Eind 2020 hebben we op een waardering van €750.000 een investering opgehaald van €166.000 euro bij een familiefonds. Toen hadden we 50 betalende Qollega’s nu hebben we er 350+. Op dit moment is de waardering vastgesteld op €1.500.000. Het familiefonds doet in deze investeringsronde ook weer mee. 

Waarom een STAK oprichten?

We willen de Qommunity nog meer betrekken bij de ontwikkelingen van The Freelance Qommunity. Dit sluit perfect aan bij waar Qommunity voor staat: verbinding, groei en impact maken. Dat kan met een STAK, want deze beheert dan echt aandelen van het bedrijf. Door te kiezen voor het uitgeven van certificaten blijft de volledige zeggenschap bij het bestuur van de STAK. Deze vertegenwoordigd de aandeelhouders en dus de Qommunity! 

Hoe ziet het STAK bestuur eruit?

Qollega van het eerste uur en teammember Babs van Houten zit samen met Kiki Calis en Kim Trotz in het bestuur. Later komt daar een certificaathouder bij die nu mee-investeert in deze fundingronde. Op deze manier worden de wensen en aandachtspunten uit de Qommunity goed vertegenwoordigt en nemen we deze input mee in de Algemene Ledenvergadering. 

Hoe zit het met rendement en beloningen?

Doe je mee met de crowdfunding? Als investeerder krijg je mooie beloningen en rendement. Er zijn drie beloningen:
1. Een boom in het Qommunitree bos voor elke investeerder
2. 1x per jaar toegang tot de niet-saaie investeerdersupdate
3. Gastenlijst voor hét freelance festival in 2023 wanneer we de 200k halen

Het rendement heeft twee vormen:
1. Waarde van je aandeel. The Freelance Qommunity heeft tot nu toe alle vrijgekomen middelen terug geïnvesteerd in het bedrijf en is daardoor in korte tijd naar break-even gegaan. Door dit te blijven doen, kunnen we gezamenlijk de groeiverwachtingen aanhouden. Hierdoor profiteer jij als mede-eigenaar van de waardestijging van je aandeel.
2. Dividendrendement. Het dividendbeleid is afhankelijk van de gemaakte winst en de behoefte naar in welke mate het gezond is om op korte- en middellange termijn te investeren in de groei van het bedrijf. In deze eerste jaren is de dividendrendement nihil. De eventuele uitkering hiervan wordt besproken in de Algemene Leden Vergadering (ALV). Hiervan krijg jij natuurlijk alle updates!

Wat gebeurt er met mijn aandelen als er een nieuwe fundingronde plaats vindt?

De waarde van jouw aandeel stijgt mee. Voorbeeld: als je nu 20 certficaten koopt, heeft dat een waarde van €2000,- op een waardering van €1.500.000. Komt er bijvoorbeeld een volgende fundingronde en is het bedrijf verdubbeld in waarde? Dan heb je een waarde van €4000,- in je portefeuille. Goed om te weten: als je meerdere rondes je certificaten blijft aanhouden en je koopt certificaten bij, dan kan het zijn dat de waarde per certificaat minder snel stijgt dan de waarde van het bedrijf. Dat komt omdat het bedrijf dan verwatert: we gaan meer aandelen uitgeven maar je waarde per aandeel blijft. 

Kan ik mijn aandelen certificaten ook onderling verhandelen?

In overleg met het STAK-bestuur en de vertegenwoordigers van de certificaten, bepalen we wanneer en de prijs van verhandelen. We willen geen extremen op de Qommunity ‘beurs’ creëren. Daarom hanteren we een range in de verkoopprijs zodat de prijs van de aandelen niet teveel omhoog schieten en voor iedereen toegankelijk blijft om mee te investeren.

Welke risico zijn er verbonden aan investeren in certificaten?

Beleggen en dus investeren is risico nemen. Bij aandelen kopen bestaat er de kans dat je geld verliest. Investeer dus alleen als je de financiële ruimte hebt. 

Hoe werkt het belastingtechnisch als ik zakelijk koop? Kan ik dit aftrekken van de belasting?

Yes! Geld wat je belegd kun je aftrekken van je winst en zo betaal je in eerste instantie minder belasting. Good to know: als je belegging winst oplevert, betaal je later wel meer winstbelasting.

Er worden geen certificaatbewijzen uitgestuurd via de portal. De transactie zie je in je portefeuille en deze kun je screenshotten in je account die je hebt aangemaakt op mijn.qommunity.net. Deze kun je in je boekhouding toevoegen. In het portaal zullen later ook ‘statements’ worden ingevoegd om de boekhouding nog gemakkelijker te maken.

Als ik investeer ga ik dan verplichtingen aan en ben ik ergen voor aansprakelijk te stellen?

Nope! Als certificaathouder heb je geen verplichtingen en ben je niet aansprakelijk voor de bedrijfsvoering van The Freelance Qommunity. Dat zou wat zijn!

Belangrijke documenten

AFM informatiedocument