freelancer Kiki en Kim
Van pensioen tot boekhouding

Het seizoen van rust, bezinning en afronding is aangebroken. Volg de natuur en kruip lekker in je cocon deze winter. Maar voordat je jezelf oprolt in een fleecedeken, eerst nog even deze eindejaarschecklist voor jou als freelancer. Regel je zaken deze maand éxtra goed zodat jij vliegend het nieuwe jaar in gaat. Of je nu net gaat starten als freelancer of dat je pensioen al vijf jaar op je lijstje staat, met deze checklist ga je zonder zorgen ondernemen en wordt 2022 daadwerkelijk een “happy new year”.

 

✔️ EEN GOED BEGIN IS HET HALVE NETWERK.

Alles begint bij je netwerk. Daar komen de leukste klussen uit voort, daar vind je de support die je verder helpt en de high-fives die je soms nodig hebt als freelancer. Hoe chill begin je 2022 wetende dat je een héél jaar Qollega’s hebt en dat je er dus nooit alleen voor staat? 

Daarom hebben we nu een hele speciale deal. Als je deze maand een Freelance Fit jaar membership afneemt, bespaar je een heel kwartaal t.w.v. €215.-! Als special surprise krijg je er ook nog eens een official Qommunity muts bij. Ga ervoor!

 

✔️ VERZEKER JEZELF VAN EEN BACK-UP.

We weten dat je graag van het positieve uitgaat. Toch moeten we het je vragen: Wat doe je als je even uit de running bent? Denk dit scenario eens uit en weet waar je op terug kunt vallen. Qommunity vangt je op binnen het platform van CommonEasy, een nieuwe manier van arbeidsongeschiktheid. 

Het is een slimme tool waarmee je als freelancer samen met andere ondernemers een back-up vormt. Zo help je bijvoorbeeld voor €7,- per maand andere ondernemers en ben je bij ziekte verzekerd van een inkomen dat je vooraf zelf bepaalt. Als Qollega krijg je zelfs de eerste twee maanden lidmaatschap gratis en dat scheelt je €25,-. Meld je aan en gebruik de code QomEasy.

 

✔️ FREELANCER, FIX JE (TUSSEN)PENSIOEN!

Time flies when you’re having freelance fun! Regel alvast een pensioen dat je straks net zoveel vrijheid geeft als je werk nu. Ken je BrightPensioen al? Deze club maakt het financiële stelsel eerlijker, transparanter en duurzamer. Bij Bright word je lid en mede-eigenaar, samen met duizenden andere ondernemers als jij. 

Als ze winst maken, dan deel jij mee. En waarom wij ook fan zijn van Bright: ze beleggen uitsluitend in duurzame fondsen. Als je Qollega bent van Qommunity krijg je op je eerste factuur €50,- korting. Dat is lekker, toch? Regel je pensioen voor 31 december om nog maximaal te profiteren van de belastingvoordelen van dit jaar.

 

✔️ NEEM JE (ZAKELIJKE) BANKREKENING ONDER DE LOEP.

Ondernemen kan niet zonder zakelijke rekening. Maar houdt je huidige bank eigenlijk wel genoeg rekening met jou als zelfstandige eindbaas? Knab Zakelijk is een volledig bankpakket dat zich richt op de behoeften van de freelancer. 

Sinds de oprichting is Knab Zakelijk door MoneyView elk jaar uitgeroepen tot voordeligste zakelijke rekening voor zzp’ers. Check hier de voordelen en sluit je zakelijke rekening af bij Knab. Ook handig: deze acht eindejaarstips van Knab voor ondernemers om geld te besparen. 

 

✔️ BOEKHOUDEN ALS EEN (CIJFER)BAAS.

Of je het nu zelf doet of uitbesteedt: welk cijfer geef jij je huidige boekhouding? Kan het strakker, overzichtelijker, makkelijker? Deze twee online tools helpen je:

  • Met Paperdork scan je bonnetjes gemakkelijk in en stel je jouw eigen doelen. Dit is een online boekhoudtool en cijferbaas ineen die ervoor zorgt dat je boekhouding piekfijn in orde is en je aangiftes verstuurd worden. Én je kunt er terecht voor onbeperkt vragen en advies. Geen uurtje factuurtje, gewoon een vaste prijs per jaar. Qollega’s ontvangen een eenmalige korting van €25,-. Meer weten? Plan een afspraak in. Op woensdag 15 december gaat Paperdork in hun masterclass voor Fit members in op welke administratieve zaken je nu nog moet regelen.

 

  • Denk jij geen boekhouder nodig te hebben en heb jij voldoende aan alleen een all-in-one boekhoudpakket? Ga dan voor MoneyMonk. Zij helpen je met je volledige administratie, zonder gedoe. Als Qollega’s van Qommunity ontvang je de eerste 12 maanden 50% korting op alle memberships. Hoppa, ga ervoor!

 

✔️ (VER)ZEKERWETEN DAT JE GOED ZIT ALS FREELANCER.

Ben je al verzekerd van een onbezorgd freelance life? Bedrijfsaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, rechtsbijstand of toch een cyberverzekering? Misschien zie je door de verzekeringen de polis niet meer. Daarom hier een check ín een checklist: doe de scan van Yezzer en krijg binnen twee minuten inzicht in welke verzekeringen jij als freelancer en je bedrijf nodig hebben. Als Qollega van Qommunity krijg je 5% korting op je polis. Fix het hier!

 

✔️JOU WÉL BELLEN.

Zitten jij en je mobiele abonnement nog op dezelfde frequentie? Veel, snel en veilig bellen: dat is als freelancer super belangrijk. Bij Vodafone Zakelijk ben je altijd verzekerd van de sterkste 5G-verbinding op het krachtige GigaNet. Ga je in 2022 (tijdelijk) werken over de grenzen? Vodafone Zakelijk heeft een uitstekend Europees netwerk voor de beste verbinding waar je ook maar (net)werkt. 

Als Qollega krijg jij een dikke €3,- korting per maand op je zakelijke mobiele abonnementen én een cashback van €40,- Lekker genetwerkt G! Nog een voordeel: je krijgt gratis Microsoft 365 als je een Vodafone Business abonnement neemt. Ga voor die korting en vul de code WFOCCNNBRQ in.

 

✔️ BEN JE NOG CONNECTED ALS FREELANCER?

Naast beter bellen is een betrouwbare en supersnelle internetverbinding voor die Zoom-meetings (inter)nét zo belangrijk. Ziggo Zakelijk biedt alle Qollega’s van Qommunity nu één extra maand gratis en €60,- cashback op alle zakelijke Internetpakketten! Je krijgt ook toegang tot Unlimited Learning met 250 online trainingen, van mindfulness trainingen tot business English courses. Meld je hier aan!

 

✔️ ZIGGO + VODAFONE = NOG LEKKERDER!

Combineer je de Vodafone Zakelijk abonnement met je Ziggo Zakelijk abonnement? Dan ontvang je dubbele data – lees: DUBBELE DATA! – plus €8,- korting op je mobiele abonnement. Daarnaast ontvang je ook nog extra Unlimited trainingen bij het afsluiten van een Vodafone Zakelijk abonnement, bovenop de trainingen van Ziggo Zakelijk. #WINNING! Wat moet je doen? Sluit je abonnement af bij Ziggo Zakelijk en doe dit daarna bij Vodafone, en je bent binnen.

En zo worden we heel blij van samenwerken met like-minded partners en freelancers met als doel: jou helpen aan specifieke kennis én voordeel. Wij geloven in de kracht van samen, want samen is niet alleen.