RECAP TALK Q1 VAN LOVE COACH SASKIA

Diversiteit en inclusiviteit, Impact, Nieuws, Qollega's

HOE KOM JE TOT EEN DIEPE CONNECTIE?

Een inspirerende recap van de talk op 13 februari.

Love coach Saskia Wijsman kreeg de eer om de ijsbreker van Q1: The Freelance Date Night te doen. Op haar business card staan drie woorden: LOVE. SEX. MAGIC. Haar overtuiging: “Wanneer je een intieme connectie met jezelf hebt, kun je ook een intiemere connectie met andere hebben.”  Een volle zaal met 150 freelancers en 11 opdrachtgevers luisterden aandachtig mee:

THE ART OF CONVERSATION 

Een business date wordt al snel een performance in plaats van een gesprek dat gedreven is door nieuwsgierigheid of een oppervlakkig gesprek gedreven vanuit plezier. Een goed gesprek bestaat uit:

  • Doordacht spreken
  • Hardcore luisteren
  • Vragen stellen
  • Navigeren tussen overeenkomsten en verschillen 

Durf kwetsbaar te zijn en jezelf te laten zien: het is een gesprek van mens tot mens. Natuurlijk word je ingehuurd voor je skills, maar laten we eerlijk zijn: skills zijn inwisselbaar. Leuke mensen waar je een goede klik mee hebt niet. Wanneer je goed levert én het leuk samenwerken is, is de kans op een vervolg groter. Dus durf even een stapje verder te gaan dan jezelf verkopen.  

VIJF STAPPEN VOOR EEN BETERE CONNECTIE

TIP 1: Verlangen en doel helder hebben. Begin bij jezelf!
Wat wil je dat ze van je weten? Wat wil jij van hen weten? 
Bedenk op wat voor manier je een follow-up zou willen afspreken. Maak connectie maken met jezelf. Haal diep adem en schud je lijf. 

TIP 2: Verbinding maken
Maak oogcontact terwijl je de hand schudt.  Zorg ervoor dat je iemand z’n naam onthoudt. Vertel een leuk persoonlijk feitje over jezelf in je introductie waardoor de ander je goed kan onthouden. Functietitels blijven niet altijd plakken. Vraag en vertel over motieven. Zo laat je je passie zien en een stukje persoonlijkheid. Be open!

TIP 3: Communiceren & luisteren
Praat rustig en met aandacht. Maak je niet te druk om wat ze van je denken. Luister ook met aandacht. Probeer er niet alleen de dingen uit te halen die je wilt horen en nodig hebt. Geef iemand daadwerkelijk even je volledige aandacht en tijd. Schrijf iets over degene die je gesproken hebt op het visitekaartje wat je krijgt zodat je diegene goed herinnert. Wat zegt je onderbuikgevoel/intuïtie over dit gesprek?

TIP 4: Follow up
Spreek met elkaar af wat een goede follow up is. Beide partijen weten van zichzelf wat ze prettig zouden vinden. Kun je hier een afspraak over maken? Kom deze ook na. 

TIP 5: PLEZIER!
Het allerbelangrijkste: heb er plezier in! Laat er niet te veel van afhangen. Je krijgt de mogelijkheid om met hele leuke, creatieve en gedreven mensen échte gesprekken te voeren over je werk, het vak, de liefde, de wereld, whatever. Dat is super gaaf! Geniet ervan.