Qollega Brandon over zijn rol bij Fieldlab

Nieuws, Qollega's

WANNEER MOGEN WE WEER FESTIVALLEN?

Elke maand geven we onze talentvolle Qollega’s een podium. Dit keer geven we de mic aan Qollega Brandon. We kwamen hem tegen op het festivalterrein in Biddinghuizen. SAY WHAT! Waren we op een festival? JA! Qollega’s Babs en Natalie mochten naar het beruchte Fieldlab Testival en liepen daar Brandon tegen het lijf. Als freelancer was hij verantwoordelijk voor de video-analyse van de Fieldlab Evenementen. We vroegen hem hoe dat was, hoe hij zich als freelancer ontwikkelde en natuurlijk: of hij hoop heeft voor festivals in 2021.

 

Heeey Qollega! Wie ben je, wat doe je en waar word je blij van?

Ik ben Brandon, een enthousiaste, gedreven (Site/Technical) Event Production Manager met een specialty in Crowd Safety. Mijn rol bestaat uit het (technisch) realiseren van een evenement, vanaf de voorbereidingsfase tot aan de operationele uitvoer. Blij word ik van gave projecten, nieuwe uitdagingen en waanzinnige ervaringen. Zo ga ik voor m’n lol de Franse Alpen in om de hoogste toppen in te klimmen.

 

Hoe begon jij aan dit jaar? Hoeveel vertrouwen heb jij in 2021? 

Met een heleboel plannen, dromen en vooruitzichten. Uiteraard is het hier en daar bijstellen, maar vertrouwen in wat er komen gaat is er altijd. De evenementen industrie heeft perspectief gekregen en je merkt dat het weer in beweging begint te komen. Het lijkt erop dat er in het najaar weer lekker evenementen gaan plaatsvinden. Een hoop te doen dus straks, maar dat is gelukkig nu in de aanloop daar naar toe ook al zo.

 

Ja dat is waar, want jij hebt met Fieldlab het eerste festival van 2021 gerealiseerd: Testival. Vertel, wat deed jij daar? 

Dat is een ontzettend gaaf project. We zijn eindelijk op de weg terug naar evenementen, dankzij het initiatief van Fieldlab Evenementen. De vraag hierbij is: hoe krijgen we publiek weer veilig en verstandig terug? 

Daarom wordt op de evenementen gekeken naar het gedrag van mensen en brengen we de bezoekersdynamiek in kaart. Wij doen dat met video-analyse, waarbij we een geavanceerde crowd management software gebruiken. De software van DCM meet real-time gegevens van de bezoekers, waaronder de publieksdichtheid, doorstroom, stemming en onderlinge afstand. 

Het inzicht dat we verkrijgen met deze innovatieve oplossing helpt het onderzoekteam met het analyseren en het laat ook zien hoe het alle crowd managers en organisatoren straks bij hun evenementen ondersteunt in de besluitvorming en een optimale bezoekersbeleving. Ik vind het te gek dat ik dit project mag draaien. 

Het schakelen met de collega’s in Australië, het duiken in de materie samen met het onderzoeksteam, op allerlei gave locaties terecht komen en het samenwerken met alle producenten, leveranciers en organisatoren. Het is behoorlijk uitgebreid in wat erbij komt kijken, aan voorbereiding, het bepalen van de cameraposities, de benodigde infrastructuur op locatie krijgen en de techniek inregelen. 

Het eerste deel van de Fieldlab Evenementen hebben we nu gehad, we gaan nu naar het volgende gedeelte waarbij wordt opgeschaald.

 

VET! We zijn benieuwd. Hoe ben je hier terecht gekomen? En heb jij jezelf nog extra ontwikkeld binnen dit vakgebied? 

Een aantal jaar geleden ben ik gaan samenwerken met DCM in Australië, en zij hebben vanuit hun jarenlange crowd management expertise de software ontwikkelt. Deze toepassing is écht de toekomst als het gaat om de nieuwste technologie binnen het crowd management. Ik was erbij toen het systeem een aantal jaar geleden voor een van de eerste keren werd ingezet tijdens Sydney’s New Years Eve. 

Daarvoor was ik ook al in Australië om daar te freelancen, en heb toen onder andere mogen meedraaien met een aantal stadion concerten en festivals. Door de jaren heen heb ik mij steeds verder kunnen ontwikkelen, door verschillende rollen te hebben (gehad) en daarin te groeien, te freelancen in binnen- en buitenland, trainingen en opleidingen te volgen en ik geniet vooral van mij te laten inspireren door de meest ervaren mensen in de industrie. Dat fueled vooral de ambitie.

 

Super mooi! We zijn natuurlijk benieuwd: zijn er al resultaten van het Fieldlab Testival? En hoe denk jij dat de toekomst van events eruit ziet? 

Er komen steeds meer inzichten naar voren vanuit de Testivals, de definitieve resultaten kunnen hopelijk binnenkort bekend gemaakt worden. In elk geval heeft het er toe geleid dat er nog een aantal Testivals gehouden gaan worden om verder te onderzoeken. En ook hier zitten een aantal hele toffe tussen. 

Het is lastig te zeggen natuurlijk hoe de toekomst eruit komt te zien, we bevinden ons in een tijd die we niet eerder hebben meegemaakt. Ik vind het in elk geval interessant om te zien hoe deze tijd ertoe heeft geleid dat men op een andere manier tegen dingen aankijkt. 

Zo ook de kennismaking tussen wetenschap en evenementen, waardoor deze discipline in de toekomst mogelijk langer aan blijft om de evenementen industrie verder te ontwikkelen en hiermee bezoekersbelevingen steeds bijzonderder te maken. Voor je het weet staan we weer tussen blije gezichten van genietende mensen vooraan op een festival! Geloof me.

Thanks Brandon. ZIN IN, HIGH-FIVE FOR THE FESTIVAL LIFE!

Onze Qommunity zit vol freelancers waarmee je kunt sparren for the freelance life. Elke maand delen we kennis, helpen we elkaar en hosten we mastermindsessies waarbij je leert van elkaar. Onze missie is om van freelancen het leukste beroep van de wereld te maken. Kijk eens of het membership wat voor jou is of meld je even aan voor de wekelijkse online koffietjes in onze eventkalender. Deze zijn super vrijblijvend en vooral vet gezellig!