5 NETWERKTIPS VOOR Q1: THE FREELANCE DATE NIGHT

Freelance tips, Impact, Netwerken, Qollega's

Daten is netwerken

Bron: geplaatst op Vacature Via.

De eerste kwartaalborrel voor freelancers van dit jaar is op donderdag 13 februari. Het doel van Qommunity is om elk kwartaal freelancers met elkaar te verbinden. De eenzaamheid onder ZZP’ers lossen we op door hen met elkaar in contact te brengen en mooie samenwerkingen op te zetten. Freelancers zijn in onze ogen dan ook ‘Qollega’s’ van elkaar. De dag voor Valentijnsdag staat in het teken van het creëren van connecties en het bouwen van relaties. Tijdens Q1: The Freelance Date Night worden freelancers aan elkaar en aan (reclame)bureaus gekoppeld. Er schuiven dit keer weer tien bekende opdrachtgevers aan zoals Dopper, Boomerang Agency, Buutvrij for life en New Amsterdam.

Kaartje in the pocket? MOOI! Lees deze vijf niet-awkward first date netwerktips door en je bent er klaar voor:

1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg dat je je doel van de avond helder hebt en doe alvast wat research. Bekijk welke freelancers er op Facebook aanwezig staan en bekijk recente campagnes van opdrachtgevers.

2. Luister en huiver
Luisteren is moeilijker dan je eigen verhaal vertellen. Ga een gesprek aan met in je achterhoofd: “what’s in it for them?”. Luister goed naar je gesprekspartner en bedenk hoe je met jouw skills die persoon kunt helpen.

3. “A-a-a-a stay alive, stay alive”
Kin omhoog, borst vooruit, grote glimlach, handbewegingen, oogcontact. Alle basisingrediënten voor een goede eerste indruk.

4. Houd je (online) visitekaartje en portfolio bij de hand
Zorg dat je website of online portfolio gevuld is met leuke projecten. Zelfs in 2020 zijn fysieke visitekaartjes nog steeds een GO. Tip: druk ze op tijd en ga voor een duurzame drukker.

 5. Blijf jezelf
Vertrouw op jezelf, overdrijf niet en durf je open te stellen. Als je merkt dat het echt geen match is, dan ben je in elk geval weer een mooie ervaring rijker. On to the next one.

Let op: dit event is uitverkocht. Wil je voortaan bij alle Q-events zijn? Meld je dan aan voor de wachtlijst voor het Qollega-membership.

Meer info over het event:
Locatie: Capital C, Weesperplein 4B, 1018 XA, Amsterdam
Link naar het event op onze website.
Link naar het Facebook-event.
Contact: team@qommunity.net